divendres, 22 de setembre de 2006

Benvinguts a la nostra terra

Publicat a SaforGuia el 25 de juliol de 2006.

Sempre que viatgem a qualsevol lloc, el primer que solem fer és conèixer que és el que anem a visitar. Solem interessar-nos per quines són les costums, quins els trets més identificatius i peculiars d’on anem i, com no, quines són les seues característiques culturals, gastronòmiques i lingüístiques.

En este sentit és habitual fer-se amb una guia del lloc a visitar que ens servisca per descobrir poc a poc l’encant del país on ens trobarem. Però, lamentablement, la gent que arriba al País Valencià, desconeix la identitat pròpia i diferenciada de la nostra societat, considerant els valencians una part més del folklore que representen els “bous” i el “flamenc”. És per això, que cal mostrar els nouvinguts i aquells que venen de pas, quina és la vertadera idiosincrasia del nostre país, la nostra terra, el País Valencià.

Amb este objectiu, ara fa uns dies el Bloc Jove encetà una campanya que començant per València ciutat i estenent-se arreu de les nostres comarques, donarà a conèixer tot aquell que ens visite quins són els trets més identificatius dels valencians. Una campanya que consisteix en l’edició de cartells de gran format, que en diferents llengües, i sota el títol “VOSTÉ ESTÀ ACÍ”, parlen de la nostra llengua, les nostres festes i els nostres llocs emblemàtics. En definitiva, allò que ens defineix com a poble valencià, diferent i diferenciat.

Iniciatives com esta que deurien córrer a càrrec de la Generalitat Valenciana i, més concretament de l’Agència Valenciana de Turisme, com a màxims responsables de la projecció de la nostra terra arreu del món, deuen ser potenciades si volem que tots aquells que ens visiten se’n vagen amb una idea ben clara de que és el País Valencià; sinó, fracasarem en l’intent de construir una societat moderna i capdavantera, que no oblide el seu passat per avançar cap al futur. Una societat que no siga única i exclusivament sol, platja, paella i festa.

De ben segur que amb l’esforç de tots aquells que treballem de valent perquè el nom de la nostra terra siga conegut fora de les nostres fronteres, aconseguirem un dia posar-lo a l’altura que es mereix.