dilluns, 26 de gener del 2009

Megaprojectes, fum i més crèdits

El govern de Gandia s’ha proposat endeutar totalment la ciutat per als propers cinquanta anys. Sembla que el fum que el tàndem Orengo-Mut ens venen a diari té el color negre de la terra cremada. Almenys això es pot pensar de la darrera jugada que han portat endavant: un crèdit milionari amb un interés extrepitosament alt que condemna, encara més, els ciutadans de Gandia. Una mostra que les coses no s’estan fent sols molt malament, sinó que no hi ha cap mesura, cap previsió de futur, sols hi ha hui, i no demà.
Dia rere dia assistim atònits a la presentació de grans projectes que de ben segur es quedaran a la paperera. Grans actuacions urbanístiques que queden molt bé en rodes de premsa però que mai voran la llum per la incapacitat dels responsables municipals de dur-les a terme. I això sembla que a l’alcalde de Gandia i al seu megaregidor d’urbanisme els encanta. Torres de pisos a l’entrada de l’Avinguda d’Alacant, supercomplexos olímpics, reformes de places acabades d’inaugurar, riberes a un i altre costat del riu, palaus de congressos, etc... fum i més fum que no es plasma en res ni es farà mai realitat.
I jo em pregunte: no seria més lògic que es feren propostes reals, possibles d’executar, i que es dugueren endavant?. Allò que caracteritza un bon govern és saber escoltar a la gent, i el govern que patim a Gandia, abanda d’ineficaç, sols escolta els seus. PSOE i Plataforma s’han dedicat a pagar favors amb la colocació de tots els seus en càrrecs de confiança a les seues regidories. De fet, no hi ha departament de l’Ajuntament on no estiguen els enxufats de torn. Les regidories d’urbanisme, de participació ciutadana, de la dona, d’educació, de joventut, Gandia TV, i el cas més fragant, les empreses públiques, estan farcides de càrrercs eventuals de gent amb carnet d’un o altre partit en el govern. Els socialistes practiquen esta política des de fa anys, i els ex-populars, que tant la criticaven en el passat, han colocat bona part de la seua llista electoral a treballar dins l’ajuntament.
Orengo i Mut ho tenen clar: cremem tot el que tinguem a l’abast, que no sabem que passarà en el futur. Carpe diem, i qui vinga darrere que carregue.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Lorena excel·lent article. Sens dubte els actuals dirigents socialistes i els dirigents del pseudo partit Plataforma de Gandia que actualment formen govern local utilitzen les polítiques franquistes en tota regla. Esta és la de la construcció de grans obres que meravellen la societat amb el fi últim de que cregen que hi ha darrere una ciutat de futur i progrés. Res més lluny de la realitat doncs darrere d'ixes obres, moltes per fer, s'amaga unes quanties insoportables per al ciutadà gandià.
Preferisc que els gandians tinguen algo a dur-se a la boca que no que tingam els carrers pavimentats d'or. I es que tenen raó els de fora, sóm ara per ara pixavins. Molta xuleria i poc de trellat.
Que la ciutadania és pronúncie el 7-J com avantsala del 2011 i diga ADÈU ORENGO, ADÈU MUT!

Anònim ha dit...

els votants voten projectes, voten terres mítiques, voten megaprojectes.. no sé, a l'hora de votar, on es situen les persones inteligents... crec que de cada vegada més s'apunten a carro guanyador i deixen de banda la realitat.. som pixavins o no.. Els megaprojectes fan creures als gandians superiors a la resta del pobles del voltant encara que tanquen tendes, encara. Les políiques ací instaurades són una vil còpia, a escala de valència... i de veres que els ha anat mal?.. vinga que per un costat posen la ma i per l'altre no paren de donar als seus..
Megaprojecte nou repartiment de beneficis... i què als votants? no els toquen diners de la butxaca

Anònim ha dit...

jajajaja, qué pillada Alfredo, qué casualidad que de el mismo error (bx-59cppw) en los tres blogs, Alfredito, browner y sr. Marrón. Que flipao está. Sabía que Alfredo Boix estaba mal de la azotea, pero no tanto, QUÉ PILLADA!