dijous, 5 de juliol del 2007

Natura o antinatura, eixa és la qüestió

Molt hem parlat els darrers dies sobre que és "natural" i que és "antinatural". Per a mi hi ha dos maneres de concebre la política a l'Estat Espanyol:
- Un és l'exemple del País Basc. Allà, des de fa uns anys, els pols se situen al voltant de l'eix nacionalisme basc vs. nacionalisme espanyol. Això fa que el PP i el PSOE pacten a bona part de les administracions per deixar fora l'adversari, en este cas PNB, EA o Aralar. Una situació que per a mi és anòmala i que espere puga corregir-se en un futur. Un futur sense pistoles ni bombes i on tots puguen expressar-se en plena LLIBERTAT, amb majúscules.
- L'altra manera de diferenciar els partits i/o agrupar-los es fa en base a la divisió tradicional dreta-esquerra. Una divisió que ha sigut qüestionada moltes vegades i que molts creuen soterrada. Jo crec que encara és vàlida i vigent. És l'exemple de Catalunya, on CiU, malgrat ser el partit més votat, no governa per un pacte dels partits d'esquerra, independentment de la seua orientació nacional.
Al País Valencià, i com no a la Safor, allò lògic és que a l'hora de governar, en absència de majories absolutes, foren els partits d'esquerres per una part i els de dretes per altra, aquells que arribaren a acords de govern. Una màxima que s'ha plasmat majoritàriament en la gran part de casos on hi havia possiblitats de crear governs de progrés.
A la Safor hi ha excepcions, Gandia és la més cridanera, amb un pacte Orengo-Mut sense justificació. Un pacte que el PSOE justifica tot i tirant-nos en cara que el BLOC ha pactat amb el PP a El Real i a Palma. Exemples que per a res són extrapolables ni comparables. A Gandia el pacte de progrés de la passada legislatura ha donat molts bons fruits per a la ciutat. Han hagut problemes i moments de tensió, però en general considere que durant quatre anys la faena ha sigut si no excel·lent, molt bona. PSOE i BLOC hem lluitat contra el desficaci de l'extrema-dreta que durant quatre anys s'ha dedicat a dir "no" a tota iniciativa del govern. I eixe ha sigut Mut.
A altres pobles, com a Palma, un alcalde sàtrapa del PSOE amb majoria absoluta s'ha dedicat a fer polítiques totalment dretanes. Si allà el BLOC ha pactat amb el PP és per regenerar la vida política local i fer fora un dictador. Això ho tenim ben clar, el BLOC lluitarà per fer fora del govern els sàtrapes, siguen d'un o altre color. En els pobles el que compten són les persones i estar afiliat a un partit d'esquerres en alguns llocs ha demostrat que no és garantia per a fer eixa mena de polítiques. Els votants sí que ho saben, i per això han castigat el PSOE a Palma, a Alfauir i a Simat, llocs on ha propiciat, plantejaments destructors del territori.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Les teues notícies sobre el País Basc no semblen massa actuals pel que fa als pactes PSE-PP ... En tot cas, el que és clar es que la natura o antinatura dels pactes está en funció dels qui els defensa o els ataca i en això sou mestres. Acàs quí va fer d'Eugenio Pérez (ex-aclalde del PP)un sàtrapa (es nota la pervivèncvia d'Emili Selfa) de la política comarcal? Vosaltres fent un pacte amb el PP, contra el PSOE que era el partit majoritari; també ho fera la infalible Chesa en Oliva en la mateixa legislatura fent a Orquín alcalde (del PP off course). O pactant amb Mut la nefasta direcció de Gandia TV per a Ignasi Mora (quí era el feixista, aleshores: Mut, Mora o vosaltres? Quí va mantindre els canals oberts amb Pérez Gea i va tramoiar el cas Marxuquera? Quí ens va aconsellar amb un govern Mut-Moya la passada legislatura?

Xavi ha dit...

Vicent, no saps defensar la postura d'Orengo sense atacar al Bloc ? No tens cap argumentació possitiva que ens faça veure a la resta el perquè la preferència de PdG davant l'opció Bloc ? Pots assegurar que no hi hauran camps de golf a Gandia ? Que la marjal és preservarà com a medi natural que és ? Que la platja de l'Ahuir es mantindrà verge com ho és ara ? Quan la gent s'extranya del pacte amb Mut, no saps respondre sense atacs al Bloc que no té res a vore amb eixe pacte ? O és qui ni tú t'expliques el que ha passat a Gandia ?

Anònim ha dit...

¿Sapena dictador? Para ti dictador es teniendo mayoria absoluta, es hacer pleno cada mes(Bloc-PP de Palma, cada tres, para que la gente de Palma este enterado de lo que se mueve en Palma)Teniente de alcaldia uno por partido(Bloc-PP de Palma, no lo repartimos nosotros)Antes de regenerar la vida politica de los demas,primero regenera la federacion de partidos (BLOC de Palma-Sr. Moscardo)a, el pueblo parece que ha castigado a alguien hoy en el pleno. Y esto solo acaba de empezar. (MARBELLA, GOLFOS BLOC). Se me olvidaba ¿y el Sr. Miret (Real de Gandia) tambien es un dictador?.

Anònim ha dit...

Lorena, dedicate a otra cosa que lo de la vocacion de politica no es lo tuyo. EUROSSS

Anònim ha dit...

Sapena és un autèntic dictador. Ja era hora de fer fora a eixe tio que s'ha dedicat a especular. Això de que feia plenaris tots els mesos és mentira. Els convocava i posava en l'ordre del dia un punt per a respondre a les declaracions de la regidora del Bloc en tal o qual mitjà.

Anònim ha dit...

A Senija (Marina Alta), el PP li ha donat l'alcaldia al PSOE sent el Bloc la llista més votada.

Anònim ha dit...

Me parece bien que discrepeis con una u otra idea. Pero no insulteis desde el anonimato. Quien sea bueno para opinar que de la cara. Lo digo por esos comentarios despectivos que leo continuamente en estos blogs de política.

Anònim ha dit...

Lorena, continua així. En política fa falta gent amb trellat que sàpiga dir les coses clares, sinceres i amb educació. Eixa eres tu. Demostres que com a jove i com a dona tens molt a dir en Gandia.

Anònim ha dit...

Però algú té encarà la cara de defendre a Sapena. Si heu feu és perque no sabeu de qui parleu. La gent que vivim a Palma sabem de sobra qui és i com se les ha gastades. Diuen que ara treballa per a una constructora amb seu al passeig de gandia i que va pressionant els güelos que tenen terra al voltant de l'hospital. Quin tio més majo i més demòcrata.

Anònim ha dit...

Eh Vicent, que se nota el plumero socialista. No te justifiques echando la culpa a los demás. Yo no votaré nunca bloc pero desde ahora menos psoe. Que os vote mut.

Anònim ha dit...

Xavi, en tot cas el Bloc hauria d'explicar perque no va acceptar entrar en el pacte amb persones amb les quals ja ha pactat -amb uns de manera pública amb altres de forma soterrada (per cert, oportuna la notícia publicada sobre el dinar a Pego, tal vegada encara sigues el militamt ingenu i incrèdul que creu amb l'immaculada concepció dels seus líders) i més si la seua preocupació és la platja d'Ahuir, la preservació del medi natural, etc. Millor des de el govern que des de fora encara que tinga un assessor per regidor, no? N'estic convençut que el nou govern preservarà el medi igual que ho haguera pogut fer el Bloc. Tal vegada amb el Bloc seria millor? És possible, saps però que ells no han volgut estar amb les seues exigències anacròniques (fora del temps actual).
Nota: espere que el windsurf et vaja millor que la lectura; en cap moment he atacat al Bloc, sols expose fets històrics que tu supose que coneixeras. Salut.

Anònim ha dit...

Estic d'acord que en la discussió política no entren els insults, però de vegades es molt difícil veient el que s'escriu. Us recomane una "perla", lligiu hui al diari "las provincias" a les pàgines de la Safor, l'article "Conversación a dos". No seiem amb Plataforma per fer govern, però parlem i dimen amb Plataforma,per fer opossició? Per sagnar al PSOE. Molt coherent.....

Anònim ha dit...

Pèrò si el dinar eixe del qual parleu el va convocar Mut per a convencer al Bloc de que entrara a governar.
Mut li va cridar a Orengo per a dir-li-ho. Si el Psoe i Orengo estaven darrer i ho sabien tot.

Xavi ha dit...

Vicent, ací l'única explicació que no he sentit i que continúe demanant, és perqué el PSOE ha preferit un pacte amb Mut abans que amb el Bloc. Sempre que he fet eixa pregunta ningú m'ha contestat directament ... per què ? Heu decebut al votant d'esquerres de Gandia, encara que no vullgau reconèixer-ho.

Nota: Torna a llegir-te i busca algo relacionat amb el feixisme. Si això no és un atac al Bloc tu diràs. I si vols saber com em va el windsurf, només tens que passar-te per l'escola. Allí el podràs dir-me tranquilament i a la cara el que vullgues.

Anònim ha dit...

palmisó, por lo menos hay gente como dices que tenemos cara, que algunos lo dudo, como siempre las mismas actuaciones,con alevosia y nortunidad (dicen que ...)si es cierto se denuncia (¿ Y la querrella que el "Sr. Moscardo" tenia que poner el lunes despues de las elecciones?)Cuando digas la gente de Palma no metas a toda las gente, porque es la MINORIA la que piensa como tu. Y lo que dicen que es mentira que hacia plenos una vez al mes, hay estan las actas (como siempre intentando liar a las gente con mentiras y no dando la cara)Pero tranquillos que el tiempo pone a cada uno en su sitio.

Anònim ha dit...

Palmisó, cuando digas la gente sabemos quien es ...,no metas a TODA la gente, porque es MINORIA, si no mirate los resultados de las elecciones, PSOE mas votos que el PP y mas votos que el Bloc. Cuando una persona comete un irregularidad estan los juzgados(¿Sr. "MOSCARDO" y la querella que tenia que poner el lunes despues de elecciones?. Pero como ya sabemos como actua el BLOC (se dice..., me han dicho..., si esta bien hecho lo hemos hecho nosotros...) Pero tranquillos que el tiempo y la gente ponen a cada uno en el sitio y no las circustancias.

Anònim ha dit...

Palmisó, cuando digas la gente sabemos quien es ...,no metas a TODA la gente, porque es MINORIA, si no mirate los resultados de las elecciones, PSOE mas votos que el PP y mas votos que el Bloc. Cuando una persona comete un irregularidad estan los juzgados(¿Sr. "MOSCARDO" y la querella que tenia que poner el lunes despues de elecciones?. Pero como ya sabemos como actua el BLOC (se dice..., me han dicho..., si esta bien hecho lo hemos hecho nosotros...) Pero tranquillos que el tiempo y la gente ponen a cada uno en el sitio y no las circustancias.

Anònim ha dit...

Sí, Sapena és una demòcrata autèntic. D'eixos que han fet de l'insult i la confrontació el seu dia a dia. Amb demandes judicials per articles apareguts a premsa i webs del bloc, amb insults i amenaces personals a la regidora del bloc. I sobretot, un demòcrata que està unflant-se les butxaques amb l'especulació. Un demòcrata radical, je , je.

Anònim ha dit...

Xavi, pitjor que no saber entendre el es llig és llegir i entendre sols el que t'interessa ... la primera que parla d'extrema dreta és la vostra futuròloga particular ("entrevista amb el proper alcalde de Gandia" - això tampoc és prepotència) Lorena Milvaques.
Es pacta per un programa que fins i tot el Bloc considera positiu (Moya dixit); es pacta perque no es demana exclussivitat i el Bloc no pacta per això mateix.
Nota: l'escola supose que serà de bons modals, ho dic per allò de "dir-ho a la cara".
Nota: la tenalla de Xeraco PP-Bloc també magistral. Visca l'autonomia local!!!