dilluns, 21 de gener de 2008

Una altra manera de comunicar?

Publicat a Safor Guia i a InfoSafor:

Fa alguns dies es va presentar la nova programació de Gandia Televisió (on per cert, algú va ignorar que al Consell d’Administració de Gandia TV hi ha més representants que els de la Plataforma i el PSOE, els únics que van tindre l’honor de ser entrevistats a la gala). Els nous responsables de la televisió pública de Gandia han triat un lema ben explícit: "Una nova manera de comunicar". En principi trobe normal que els nous gestors de l’ens vulguen donar-li el seu toc personal i professional a la programació. Entre altres coses, perquè és la seua obligació. El problema ve quan ens trobem que en sis mesos el nou director ha demostrat que té més de personal que de professional. De personal perquè el primer que ha fet ha sigut col·locar els seus amics. Pagar els favors polítics a tots aquells que van contribuir a fer-li la campanya al PSOE. No debades la responsable de premsa durant la campanya electoral de José Manuel Orengo és ara cap d’informatius, i el seu marit ha sigut contractat com a responsable tècnic i no precisament cobrant el mateix que la resta de treballadors. Altres professionals amb anys de treball a la televisió han sigut substituïts per amics de la direcció. Molt de personal i poc de professional perquè demostra un total sectarisme, oferint íntegre el míting preelectoral de la candidata cunera socialista Fernández De la Vega. Un fet inèdit a la història recent de les televisions públiques valencianes, espanyoles i, tal vegada, europees.
Pel que fa als nous continguts, de nous i novedosos tenen ben pocs. Els programes són els mateixos que en etapes anteriors, però amb noms i cares diferents. Les úniques novetats, una vegada més, les trobem en la contractació de persones directament relacionades amb els partits del govern de la ciutat. Presentadors amb relacions directes amb els socialistes i amb els ex-populars.
L’únic canvi real que s’ha introduït dins la nova programació ha sigut l’emissió de pel·lícules i de sèries de dibuixos per a xiquets i xiquetes. Una novetat que en un principi vaig trobar encertada. Encertada si haguera servit per assentar les bases d’una programació més àmplia i variada. Que servira per portar a les nostres cases cinema de qualitat i en valencià. En compte d’això, ens hem trobat amb un lot de “cine clásico” de l’any de la picor, acolorit o en blanc i negre i en castellà. A l’igual que els dibuixos. A quina altra tele ens recorda? A la que critiquen dia sí, l’altre també, els socialistes ? Aquests programes convertixen Gandia TV en un canal més pel qual passar ràpidament en fer zàpping.
Sincerament, en eixa nova manera de comunicar no veig cap novetat, sinó una miqueta de caspa. Segurament els anys que el nou director de GTV ha treballat a Canal 9 li han servit per aprendre com es manipula una televisió pública. I amb aquesta reflexió, jo tampoc espere ferir la sensibilitat de ningú, senyor Varó.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per cert ¿que ha segut del presentador eixe que avans a tot hora estaba al noticiari? ¿com li deien? ah! si,. Josep Miquel Moya.

Com va dir el Sr. Marrón ... era un joguet vostre ... i hara ja no. ¿pataleta?

Anònim ha dit...

Jo també sóc damnificat de Gandia TV, i això que jo estava de pràctiques universitàries i no cobrava! Però no vull que hem titlleu de rencoròs, sobretot tu Lorena, que sempre hem contes cosetes de Gandia. Ara, coses de la vida, m'han oferit conduir un magazine a una televisió local d'una capital provincial. Paguen bé i els ha agradat el format, en fi, que no n'hi ha res com pegar a fugir per a que a un el reconeguen. Això de GTV té que ser ara com Holywood quan al Maccartysme. Vaja, què llàstima, però cal recordar que la legislatura s'acabarà, que tres anys no són res i que, igual, el Bloc fa cas als seus votants i li dona l'alcaldia de Gandia al PP. Seria tan graciós... Tots aquells contractats amb carnet a la boca... Vaja, que pagaria per vore-ho. Però, no sóc rencorós, no.