diumenge, 26 d’agost de 2007

No més violència contra les dones

Publicat a SaforGuia el 23 d'agost de 2007
La discriminació i la violència vers les dones és un fenomen endèmic arreu del món. És probablement la violació dels drets humans més universal i suposa un veritable obstacle per al desenvolupament d’una societat plena, lliure i democràtica.
La violència de gènere inclou una sèrie de pràctiques que han coaccionat a les dones durant anys i han passat desapercebudes davant nostre.Les dones sabem que la violència de gènere no és un problema nou a la societat, i que durant massa anys s’ha esquivat el debat amb l’excusa que afectava a l’àmbit privat de la parella, és per això, que davant un nou acte de violència ocorregut a la nostra ciutat, Gandia, ara fa escassos dies que acabava amb la vida d’una jove de 22 anys, vull aprofitar per alçar la meua veu, recolzada estic segura amb la de milers de dones d’arreu del món, per denunciar públicament este fet i per solidaritzar-me amb totes les dones que pateixen qualsevol tipus de violència. Perquè cal que les dones ens fem escoltar i fem entendre d’una vegada per totes que homes i dones som iguals en qualsevol aspecte de la vida diària. Son, hui en dia, totalment condemnable els atacs físics, psíquics o verbals contra qualsevol ésser humà, i més encara, amb la brutalitat amb que molts d’ells són comesos.
Però, encara em dona més força per denunciar públicament este acte de brutal violència ocorregut a la nostra platja, i m’encoratja a treballar fermament dia a dia per aconseguir eradicar-los, el fet d’haver-lo viscut en primera persona, ja que per casualitat, em trobava passejant tranquil·lament amb el meu home i el meu fill pel lloc, quan este “energumen” (perquè en estos moments no tinc una altra paraula per qualificar l’agressor....), sense cap tipus d’escrúpols i amb la sang gelada, va ser capaç d’acabar amb la vida d’un ésser humà sota la mirada d’una criatura que cridava i no entenia perquè.
Tots junts, i amb la implicació real de totes les administracions implicades, hem de lluitar enèrgicament contra la violència vers les dones, mitjançant les mesures més adients, al igual que difondre els valors d’igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes . Sols així serem capaços en un futur, espere pròxim, d’acabar amb actes com el de ara fa uns dies.