divendres, 19 d’octubre del 2007

Polítiques socials: promeses electorals o promeses electoralistes?


Un any més, l’inici del curs escolar ha demostrat greus problemes pel que fa a les infraestructures i a les polítiques educatives portades endavant des del govern de la Generalitat. Centenars de xiquets reben la seua formació en barracons, sense la qualitat i la comoditat que una escola deuria oferir. D’altra banda, la manca de professorat obliga a sobresaturar les aules i sobrecarrega els professionals de l’educació. Fets que són conseqüència d’una política d’aparador que avantposa les grans fastuositats a les polítiques socials.
A Gandia, el govern entre Orengo i Mut està fent el mateix. Oblida les polítiques per afavorir l’educació pública i aposta per gastar-se els diners en campanyes publicitàries d’autobombo. Així ho ha demostrat en oposar-se a dos propostes presentades des del grup del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia: garantir l’absoluta gratuïtat de les escoles infantils municipals i dels llibres de text per a tots els xiquets de la ciutat d’una forma imminent. Dos mesures amb un cost relativament baix comparat amb el que pot significar per a les famílies i l’exemple social que suposaria pel que fa al compromís amb una política social oblidada des de la Generalitat. De fet, la gratuïtat de les escoletes seria d’aproximadament d’uns 115.000 euros anuals, els mateixos diners que la regidoria de Cultura, conduïda pel propi alcalde, va perdre amb el fracassat concert de Paulina Rubio. És curiós, per tant, que la regidora d’educació parle de problemes pressupostaris quan el seu govern malbarata els diners de tots en actes sense transcendència.
La construcció de noves escoletes deuria ser una prioritat per al govern de Gandia. L’horitzó hauria de ser la construcció d’almenys dues més en esta legislatura perquè la societat així ho reclama. Estem davant d’una claríssima necessitat social. Allò de la conciliació de la vida familiar i laboral ja no és una bona idea sinó una absoluta necessitat per a la immensa majoria de parelles que necessiten dels ingressos econòmics dels dos membres per fer front a les obligacions de la vida: hipoteques, manutenció, educació del fills. En este sentit, cal recordar que fa dos legislatures, el BLOC va construir una escola infantil nova al Grau, i en la passada, una altra a Benipeixcar, a més de programar-ne dos més, a Corea i al futur polígon Sanxo Llop.
D’altra banda, pel que fa als llibres de text, és important recordar que en l’anterior govern municipal, amb el mateix alcalde que l’actual, PSOE i BLOC es van comprometre a eixa gratuïtat per a tota l’educació obligatòria, en juliol del 2006, i per tant caldria complir eixa promesa. Una promesa feta en període preelectoral que el govern municipal actual ha oblidat, negant-se a la seua immediata posada en marxa, tot i disposant dels diners per a poder-ho fer. Però clar, la precampanya va ser molt llarga i encara queden moltes coses per pagar...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Es ecologista y respetuoso con el medio ambiente conducir un 4x4? Pregunten a Peris o Lorena Milvaques, que pasean flamantes por las calles de Gandia con sus todo-terreno. Eso sí, debemos agradecer que no circulen por el carril bici.

Lorena Milvaques ha dit...

No vaig ara a respondre a una pregunta totalment interessada i malintencionada com l'anterior. No obstant vull aclarir una qüestió. El comentari està tret d'un article d'opinió publicat a Micro per Carlos Fuster, a qui no conec de res, ni crec que ell em conega a mi massa. Però eixa no és la qüestió.
Al meu bloc arriba com a comentari anònim. No entenc com unes paraules com eixes, amb nom i cognoms, arriben ací sense signar. Si ell és qui ha penjat el comentari li pregaria que a la pròxima es digne a signar-lo. Si no ha sigut ell, sinó altra persona, li pregue que cite les fonts i no copie coses d'ací i allà.

Anònim ha dit...

L'article del tal Fuster no són més que tot un tall de preguntes amb ganes de putejar tots menos el psoe. Se li veu el plumero de mala manera. Ni cas.

Anònim ha dit...

La veritat es que expressa opinions sense xixa ni llimonà. Lorena, no pergues ni un minut en contestar preguntes de gentola que només vol fer mal i que com bé dius, ni et coneix. Que li faça preguntetes a Orengo o al seu govern de dretes a Gandia. Molta pregunta pero ells son els ultims que responen. No tenen respostes.

Anònim ha dit...

Seguramente alguno de los cochazos con los que se mueve Orengo, Boix o Mut son muche menos ecológicos que cualquier 4x4. O es que los mercedes y los bmw que se gastan son electricos.

Anònim ha dit...

Molt d'intoxicador veig que hi ha pel món. Així jo faig cent articles de suposada opinió. I si es tan valent que firme, i que pose una foto al seu blog.

Anònim ha dit...

Balones fuera!!! Jo pensava que la gent d'esquerres contestava a les preguntes... Tens el mateix estil que Joan Ignasi Pla... acusar i tirar balons fora, pero res de respondre a les preguntes. Tens raó, està tret de Micro. Jo tampoc conec al tal Carlos, pero sies cert que portes un 4x4(com mhan dit gent que elconeix) em pareix prou vergonyós, sobre tot pq no es un Land Rover d'eixos per anar al camp, sinò un 4x4 pijo per passejarte per andia. I es que 33000 euros donen per molt...
La gent del Bloc viviu en continua contradiccio... al teu xiquet el portaràs a una escola pública? Pq la gent del teu partit molt de parlar de defendre l'educació publica però porten als seus fills a escles concertades (no siga que es fagen amics de morets i lituans).
Ah, recodarli a Moya que encara estem esperant a que acabe d'una vegada la plaça del prado...

Anònim ha dit...

yo lo que veo es que eludes la pregunta totalmente. Dicen que quien calla otorga... así que de tildar de intoxicar al tal Carlos Fuster me parece una falacia. En su artículo yo sólohe visto algo de ironia y sarcasmo, lo que pasa es que en La Safor los políticos están acostumbrados a periodistas y columnistas lacayos (del estilo de Piera). En fin que si tienes un 4x4disfrutatelo, pero no nos vengas con tanta hipcresia

Anònim ha dit...

Me parto. Ahora los socialistas vais de ecologistas. Debeis ser tan ecologistas como Torró cuando montó la movida de las plataformas petrolíferas. Falsos unos i peores los otros.

Anònim ha dit...

Entonces en que quedamos ¿Llevar un todo terreno es ecologista señora Milvaques?

Anònim ha dit...

Aixina m´agrada que sempre d´ixeu patent la vostra forma d´actuar tal i com ens teniu acostumats en tots estos anys que portem coneixent-mos "pa lo bueno y pa lo malo"
Pel que veig s´acaba de crear un foro sobre l´opinió d´algú que ha escrit un article d´opinió en micro ridiculitzant la postura de determinades persones activament polítiques donat que les seues accions són diametralment opostes al exemple que pregonen.
Solució: la culpa es de l´autor de l´opinió (perqué no es pot opinar sobre l´asumpte, perquè? i damunt no té foto en el blog...que por, no té foto...)i l´laltra solució, com no la culpa es de Orenguet i damunt ara es de dretes! A la hoguera con él!!! Total que al final com de costum uns per atres la casa sense agranar i no es sap qui va en 4x4....PORCA MISERIA!

Anònim ha dit...

Fa temps que no entrava al este bloc, però veig que està molt animat el debat. Encara que ple de preguntes absurdes. ¿Es ecologista posar l'arire condicionat a casa? ¿Es ecologista beure en botelles de plàstic no reciclable? ¿es ecologista dutxar-se amb sabó? ¿es ecologista torcar-se el cul amb paper? ¿es ecologista tirar-se pets? A vore, contesteu a tot acò i no sigau tan hipòcrites.

Anònim ha dit...

Evidentemente que es una pregunta totalmente interesada la que hace Carlos Fuster en Micro. Por que a él y seguramente a muchos ciudadanos también nos interesaría que Lorena respondiese.No se puede decir una cosa y hacer otra. Haz lo que yo te diga pero no lo que yo haga. Lorena esperamos tú respuesta.

Carlos V ha dit...

Hola buenas, m nombre es Carlos Fuster Montagud (charlifuster@hotmail.com), colaborador de Micro, Las Provincias y algún que otro medio. Antes que nada aclarar ciertas cosas. Yo no colgé el anónimo que ha iniciado esta discusión, sobre todo pq lo que escribí es lo que pienso y no me escondo por ello.
Creo que es bastante hipócrita ir de ecologita e ir con un todoterreno pijo. Lo igo aqui y donde haga falta.
A Pep Mari decirle que se dé un vuelta por mi blog (charlifuster.blogspot.com), queya he colgado una foto para darle una alegria. No me escondo repito.
Lo que pasa que que ni Lorena Milvaques ni las otras personas aludidas en el artículo han sido capaces de rebatir lo que en él se afirma. Y no pueden pq simplemente son verdades. Quizás peque de demagogia, pero demagogia verídica y respaldada en verdades como puños
Ni soy del PSOE ni de ningún partido, ni manipulo ni intoxico, so lo dejo para otros.
Lorena, no hace fata que nos conozcamos para que yo, ciudadano gandiense y uno de tantos de los que pagamos los vergonzosos sueldos que os habñeis puesto, tenga todo el derecho del mundo a hablar de lo que me parece que no haceis bien en Gandia, y en eso entra desde el coche que llevais hasta la educacion de vuestros hijos.
Dejad de dar lecciones cuando vosotros cometéis los mismos errores que cualquier mortal. Gracias por este espacio