dissabte, 4 d’agost del 2007

El PSOE i les minories

Publicat a Levante-EMV
La setmana passada llegiem en estes mateixes planes la resposta que el Sr. Bofí, com a Secretari de Política Institucional Comarcal del PSOE li feia a Felip Pastor, Secreteari d’Organització del BLOC a la Safor. Una resposta, que lluny de ser respectuosa i educada contribuïa a enrarir encara més les relacions entre els dos partits a la Safor.

Insisteix, com tants altres del seu partit el Sr. Ferran Bofí, en que el BLOC és un partit minoritari, i com a tal, pensa ell que no pot reclamar ni condicionar polítiques progressistes i d’esquerres a la nostra comarca.

Doncs no és així Sr. Bofí. Com sol dir-se “ se ve más la paja en el ojo ajeno, que la viga en el propio”. Al seu poble, sense anar més lluny, vosté a patit una davallada important de vots, la qual cosa li ha fet perdre la majoria absoluta de la qual gaudia. Si durant la pasada legislatura, vosté hagués sigut capaç de crear complicitats amb el BLOC, hui en dia no tindria un govern dèbil i en minoria, sinó que governaria amb un pacte ferm, fort i estable. Un pacte de progrés per dur endavant tota una serie de polítiques d’esquerres tan necessàries a Xeraco.

En altres pobles de la comarca ha passat el mateix. Alcaldes socialistes han perdut majories absolutes tot i desenvolupant polítiques gens progressistes. Que esperaven eixos alcaldes del BLOC? Després d’insultar, perseguir i menysprear els nostres regidors, eren impensables pactes amb la formació política que vosté representa.

Sr. Bofí, allò que Felip Pastor volia dir i vosté no ha volgut entendre és que les complicitats, el diàleg i els acords van treballant-se poc a poc al llarg del temps, i no quan els socialistes veuen perillar el seu “poder”.

Afirma vosté que “la credibilitat política de Felip Pastor va enfonsant-se cada vegada més”, una afirmació que crec denota excesiva prepotència per la seua part. Vosté deuria com a Secretari de Política Institucional a la Safor fer política d’una manera més saludable, tot i tendint ponts de comunicació cap al BLOC, un partit sense el qual, cada vegada més, li serà imposible governar, ni a la comarca ni al seu poble.

El seu càrrec li demana dialogar, i no ser protagonista d’articles d’opinió que tot i amagar-se darrere de les paraules “respecte i educació”, no fan més que contribuïr a trencar punts de trobada entre el BLOC i el PSOE.

Els qui treballem i coneguem amb profunditat, el nostre company Felip Pastor, sabem que es tracta d’una persona compromesa am el seu País, amb idees fortament d’esquerres, i amb una enorme capacitat de treball.

La passada campanya electoral el seu nom va ser difamat injustament pel partit socialista de Gandia, que es va atrevir fins i tot a dir que era un xenòfob i un racista; és això el que el PSOE entén com a “respecte i educació” Sr. Bofí?.

Afirma vosté gratuïtament de Felip “que normalment les seues opinions no mereixen comentaris”. Jo pense tot el contrari. Qualsevol opinió deu ser escoltada, llegida i opinada. De qualsevol comentari u pot aprendre.

I mire que graciós, la frase amb què clou el seu article “mira de tot això, tu més”, li la vaig sentir l’altre dia a un xiquet en eixir d’escola.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A Xeraco el psoe l'ha cagada amb una actitud prepotent per part de Bofí. Ha pagat a les urnes quatre anys sense escoltar la gent i fent el que li ha rotat.
Hi ha qui confon les majories absolutes amb les dictadures. I això és el que li ha passat.
Així i tot governa, però ara es veu oligat a parlar i negociar, i això no li agrada.

Anònim ha dit...

El PSOE no pot fer en nosaltres el que vullga, ja està bé! La nostra obligació no es pactar amb alcaldes que ens han estat criticant, persegint-nos i ignorant-nos.

sebastia giner cabrera ha dit...

Lorena molt bé sense rencor. Cal seu creatiu i positiu per a ofendre Mut el niño vicente repelente anomenat Fernando. No entre en els eu joc de calificatius personals ofensius doncs així sols convencem els nostres.. i nosaltres ja estem convençuts